tirsdag den 3. januar 2012

Jeg vil læse korrektur for dronningen!!!!!

"Året har 365 dage; det er ens for os alle, men hvor virker det forskelligt, når man er barn eller ung, og når man er blevet voksen og efterhånden ældre. Der er så langt til juleaften, der er et helt år til en fødselsdag, der er evigt langt til sommerferien. Siden flyver tiden hurtigere og hurtigere af sted; det har næsten lige været sommer, så bliver det nytår igen og igen og igen."
Ja, sådanne ligegyldigheder kan det godt være dronningen vil spise folk af med, men jeg synes det er for nemt. Hvis alt ligegyldigt fyld og pladder var blevet snuppet af en ordentlig korrekturlæser, kunne talen have set således ud (føl dig endelig fri til at springe det over, for det er røv kedeligt):
Det er alvorlige tider i disse år. Den globale økonomiske krise er tydelig for alle. Inden for Europa er det blevet særligt tydeligt i de seneste år. Over store dele af verden er væksten gået i stå eller sat på vågeblus. Det er alvorligt for hele samfundet. For det er jo de unge, der skal føre vort samfund videre, det er dem, som vores fremtid skal bygge på. Det må ikke føre til handlingslammelse. Som samfund må vi ikke grave os ned i bekymringerne, men derimod se problemerne i øjnene og gøre noget ved dem.    Vi har før mødt modgang, og vi har før set, hvordan vi kunne stå en krise igennem ved at bide tænderne sammen, støtte hinanden og ikke give op. Fællesskabet er et bærende element. Vi kan ikke overlade til andre eller til tilfældighederne, hvordan vi skal komme videre.  Det kræver en indsats at se de muligheder og udnytte dem.
Fra i morgen har Danmark formandskabet i EU. Det sker netop som den økonomiske situation er i en kritisk fase både på verdensplan og i Europa. Det stiller store krav til vor formåen, såvel organisatorisk som praktisk. Vi skal vise hvad vi duer til.
Danmark er et godt og trygt samfund. Overalt har vi engagerede mennesker, som yder et stort og professionelt arbejde på sygehuse, på plejeinstitutioner, i skoler og i børnehaver. De påtager sig et stort ansvar og forvalter det dygtigt og medmenneskeligt. Men vi kan ikke parkere hele ansvaret på rådhuset eller forvente, at alle problemer kan løses gennem lovgivningen. Vi har alle et medansvar.
Jeg ønsker alle et godt nytår. Lad os gå ind i det nye år med bevidstheden om, at vi alle kan være hinandens nærmeste. Gud bevare jer alle; GUD BEVARE DANMARK.
Ikke så meget udenomssnak, vi er faktisk ligeglade med, hvor mange af dine børnebørn vi forsørger. Ej heller er vi interesseret i at høre om, hvor mange I har tænkt jer at spytte ud i det kommende år. Det ville klæde jer at stikke piben ind og lade som ingenting, for den måde I suger på, er ikke alene usmagelig, den er også grund til at mange andre tænker noget a la Hvorfor fanden skal jeg?! 
For hvorfor skal vi stå op hver morgen, gå på arbejde, betale vores skat, holde de berømte hjul i gang og alle være hinandens nærmeste - når dronningen, vores leder, vores store forbillede ikke engang kan finde ud af at holde en tale på 13 minutter uden at lade det hele gå op i Vi har oplevet, Vi har fået, Vi føler og i øvrigt laver fejl på fejl på fejl. De ku ha sendt et still-billede af en Camel Toe i stedet - jeg kunne jo nemlig godt se at hendes læber bevægede sig, men jeg kunne ikke forstå, hvad damen sagde.
Landet har brug for en pep talk, et ordentligt spark i løgposen, et gok i nøden, et "Kom Så! Yup, vi kan".
Ikke en skeløjet gammel dame, som ikke har øvet sig på lortet eller kom til at springe middagsluren over. Til den løn hun får, er det sgu ikke godt nok. Var hun almindelig ansat havde hun fået sparket for længst... Helt ærligt, konen laver jo ikke noget! Jo, hun maler akvarel og sejler rundt, og hun er en glimrende ambassadør for landet og bla bla bla. Fair nok, hvis erhvervslivet er så glade for den gamle tranlampe, så lad dem betale. Hun er jo ikke dyr i drift. Overhovedet ikke! Hun tjener snilt både sin egen løn OG den til hele familien hjem.
...Men indtil da, så kunne hun måske næste år starte med at sige noget med... Vi har sparet, Vi har tilbagebetalt, Vi har arbejdet 300% flere timer, end vi plejer... 
En meget klog, men også skuffet 6-årig dreng sagde til mig: Ved du, hvad! Kongen i vores land, han er en dame! Jeg synes hellere, vi skulle have en rigtig konge.
Jeg giver ham på en måde ret... eller noget... vi kan da prøve...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar